Elindult az építőipari árfigyelő rendszer - Otthonfelújítás során, akár több millió forintot is megspórolhatunk

Elindult az ország egyetlen építőipari árfigyelő rendszere Tüzépinfó néven, amely megmutatja, hogy melyik áruházban a legolcsóbb a parketta, a csemperagasztó vagy a tetőfólia. Az ingyenesen használható honlap többek között az OBI, a Praktiker, a Bauhaus és az Építőanyag.hu árait hasonlítja össze. A piaci rendszer 5 üzletlánc 65 boltjában több mint 12.000 termék napi bruttó, azaz fogyasztási árait követi nyomon.

Miért van szükség az építőipari árfigyelőre?

Kevés dolog borítja fel jobban a mindennapokat, mint az építkezés és a felújítás. A szakember keresés és a kivitelezés nehézségei mellett a költségek is jelentősek, akár több millió forintra is rúghatnak. Nem beszélve az átláthatatlan árakról, munkaköltségekről és az építőipar online jelenlétének a hiányáról. A Tüzépinfó ennek a stresszfaktornak a csökkentésére jött létre és a piac egyedüli szereplőjeként olyan szolgáltatást kínál, ahol könnyen, egyszerűen és gyorsan össze lehet hasonlítani az egyes termékeket és ár-érték arányban kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A bárki számára ingyenesen elérhető oldal célja, hogy naprakész árinformációkat biztosítson. Az élelmiszeripari árfigyelőhöz hasonlóan a Tüzépinfó célja a lakosság és a szakemberek tájékoztatása és védelme, valamint az érintett áruházláncok közötti verseny erősítése, mely az árak mérséklődését és stabilizálását hozhatja maga után.

Milyen áruházláncok árai nézhetőek meg a Tüzépinfó oldalán?

Az oldal jelenleg a legnagyobb szereplők árainak összehasonlítását teszi lehetővé, míg hosszútávon a kisebb lokális boltokat is bevonva ár, távolság és fenntarthatósági tulajdonságok alapján tudja majd a lehetőségeket kilistázni.

Jelenleg az alábbi boltok termékei szerepelnek az oldalon:

  • OBI Hungary Retail Kft.
  • Praktiker Kft.
  • Bauhaus Szakáruházak Bt.
  • Piramis Építőház Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Építőanyag.hu)
  • Szerelvénybolt Kft. (Szerelvénybolt.hu)

“Az oldal célja a piaci árakat mozgató kereskedelmi folyamat befolyásolása, azaz az árverseny élénkítése, ezáltal az árak mérséklése, hiszen az építőiparra jellemző hektikus árváltozások és irracionális árkülönbségek gyakran elinflálják a kormányzati támogatásokat és lehetetlenné teszik a lakosság számára az otthonfelújítást vagy az építkezést. Erre az egyik kedvenc példám a tetőfólia piaci árazása, ahol kétszeres árkülönbség van az egyes boltok kínálata között. Emellett lehetőséget biztosít a helyi, magyar tulajdonú tüzépek és építőipari termékeket forgalmazó boltok számára, hogy a piac nagy szereplői mellett ugyanolyan esélyekkel tudjanak megjelenni.- nyilatkozta Huber Krisztián az oldalt üzemelő Terc kft. ügyvezető igazgatója.

Hogyan működik az online szolgáltatás?

Az oldalon többféleképpen lehet termékre keresni - a termékkeresőt használva vagy a különböző csoportok között navigálva. Az oldal mindennap frissíti az árakat, így folyamatosan naprakész információval szolgál. Mindegyik terméknek egy kártyája van. Azon termékek kártyáján, melyek több áruházláncban is megtalálhatók az összes elérhető ár és bolt ki van listázva.

A Tüzépinfóhoz hasonló árfigyelő oldalokon, melyek nincsenek az építőiparra specializálva, egy termék nevének a beírása után egy ömlesztett listát kapunk minden olyan termékről, melyeknek a neve esetleg ugyanaz, vagy nagyon hasonló, de a kiszerelése, hatékonysága és egyes termékjellemzői különbözhetnek. Ezzel szemben a Tüzépinfón egy kártyán csak a teljesen azonos termékek jelennek meg, így megkönnyítve az összehasonlítást. Ezenkívül az ipari specializáció miatt a Tüzépinfó sokkal szélesebbkörű termékszelekciót, szakmai segítséget, illetve átláthatóságot kínál.

A legnagyobb árkülönbséggel rendelkező termékek

A sajtóanyaghoz kapcsolódó kreatív anyagok az alábbi linken érhetőek el.

 

A Terc Kft-ről és a Tüzépinfóról

A Terc Kft. egy 1990-ben létrejött vállalkozás, melynek tevékenysége alapvetően az építőipari szakmai kiadványok - Normagyűjtemények, Egységárgyűjtemények, Anyagárjegyzékek -, valamint az ezeken alapuló építőipari vállalkozói programrendszerek készítésére, forgalmazására irányul, illetve egyéb építőipari információs szolgáltatásokat nyújt. A Tüzépinfó oldalt 2024-ben kezdte el üzemeltetni a cég, azzal a céllal, hogy létrehozzon egy olyan kereskedelmi platformot, amely átláthatóságot és transzparenciát hoz a digitálisan lemaradott hazai építőiparba és lehetőséget nyújt a lakosság, illetve a szakemberek számára, hogy az építőipari árakat könnyen, egyszerűen és gyorsan követhessék.

Najoua Belayane

Sajtókapcsolat

Najoua Belayane

pr@tuzepinfo.hu
+36 98 765 4321